Horizontaal logo van Aensõ

Wat is de beste manier om zelf je auto interieur te reinigen?

Een interieur detailings product die kan worden gebruikt om het interieur van motorvoertuigen in één stap te reinigen en te beschermen.

Menu:

Wat is de beste manier…
Stap voor stap
Ruiten reinigen
Bekleding & Interieur…
Vloerbedekking
Volgend blog

Deel dit op:

Menu:

Wat is de beste manier…
Stap voor stap
Ruiten reinigen
Bekleding & Interieur…
Vloerbedekking
Volgend blog

Deel dit op:

Wat is de beste manier om zelf je auto interieur te reinigen?

Het interieur is een deel van de auto welke niet van buiten door omstanders wordt beoordeeld, maar het is wel de ruimte waar je een groot deel van je tijd besteedt. Om deze reden geeft het reinigen en schoonhouden van de binnenkant van je auto niet alleen een prettig gevoel, maar is het ook nog eens gezonder om in een schone auto te zitten. Hieronder leggen we je uit hoe je het reinigen van het interieur van je auto het slimst kunt aanpakt!

Polaris SnowFoaw Gallon

Stap voor stap

De binnenkant reinigen van je auto begint bij het verwijderen van rommel. Door alle losse rommel te verwijderen kun je gemakkelijker de rest van het interieur schoonmaken. Daarna werken we, net als bij de buitenkant van je auto, van boven naar beneden.

FUN FACT: de knoppen van je autoradio 371 procent viezer zijn dan een toiletbril! Ook de pook en de richtingaanwijzer zijn tot wel drie keer viezer dan je toiletbril en de handrem is ongeveer 50% minder vies dan de knoppen op je radio. Je leest het allemaal op deze link. In ieder geval belangrijk dat deze goed wordt aangepakt!

Bekijk onze shop

Ruiten reinigen

Na het reinigen van je dashboard kun je beginnen met de ramen aan de binnenkant van de auto. Vieze ramen irriteren gedurende het rijden door een vage zichtbaarheid op de weg. Met de Aensõ ruitenreiniger verwijder je viezigheid gemakkelijk en snel. Spray de Aensõ ruitenreiniger in je microvezel doek, wrijf dit vervolgens in tot strepen niet meer zichtbaar zijn.

TIP: Zet de ramen een stukje open na de eerste ronde! Zo neem je ook de bovenranden mee en kun je het rubber behandelen.

P.S.: Binnenkort zal er een nieuw blog komen met over het reinigen van ruiten. Mis deze niet door je aan te melden en geen enkele blog, tip of trick te missen!

Bekleding & Interieurpanelen

De volgende stap is het reinigen van je bekleding en portieren. De zachte binnenbekleding waar je altijd op zit heeft het op een dagelijkse basis zwaar te verduren. Belangrijk dus dat dit goed wordt onderhouden en vlekken worden verwijderd. Gebruik voor alle interieurpanelen onze Aensõ interior cleaner en breng op deze manier, naast het reinigen van je interieur, ook een frisse geur in de cabine!

LET OP: Gebruik deze interieur cleaner NIET op leder.

P.S.: Binnenkort zal er ook een nieuw blog komen over het reinigen van leder. Mis deze niet door je aan te melden en geen enkele blog, tip of trick te missen!

Aensõ One pure shampoo boven water gehouden tijdens de two bucket method

Vloerbedekking

Zodra je toe bent aan de vloer van de cabine is het zaak dat deze eerst wordt gestofzuigd. Met stofzuigen verwijder je in de meeste gevallen al 80% van de viezigheid in je tapijt/vloerbekleding. Handig is om hierbij opzetstukken voor de stofzuiger te gebruiken om in de smalste kiertjes te komen. Vergeet niet dat je de matten van je auto kunt verwijderen! Hieronder is vaak veel rommel te vinden.

Zitten er blijvende vlekken in je tapijt? Dan is het advies om deze bij een ervaren detailer te laten behandelen. Hier word je tapijt behandeld met reinigingsmiddel welke stevig wordt ingewreven om vervolgens met een waterstofzuiger weg te zuigen.

Volgend Blog

Hopelijk begrijp je nu beter hoe je het interieur van je auto zelf kunt reinigen. Binnenkort zullen we een blog posten over hoe je je autobekleding het best kunt reinigen. Blijf op de hoogte door je aan te melden!

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!