Horizontaal logo van Aensõ

Wat is Car Detailing?

Mede-Eigenaar Jouri kijkt naar de glans op een schone auto.

Menu:

Wat is Car Detailing
Doel van Car Detailing..
Onderhoud en besch…
Volgend blog

Deel dit op:

Menu:

Wat is Car Detailing
Doel van Car Detailing..
Onderhoud en besch…
Volgend blog

Deel dit op:

Wat is Car Detailing?

Car detailing is de ultieme manier om je auto in topconditie te houden. Detailing is een grondige reiniging en verzorging van zowel de binnen- als buitenkant van je voertuig, waarbij elk detail wordt aangepakt en geoptimaliseerd. Van het verwijderen van vuil, stof en krassen tot het polijsten van de lak, Car Detailing zorgt ervoor dat je auto er weer als nieuw uitziet en beschermd is tegen toekomstige schade. Het is meer dan alleen een wasbeurt, het is een complete verzorging van je auto. In dit blog gaan we dieper in op wat car detailing precies inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het je auto kan helpen er langer als nieuw uit te zien.

Doel van car detailing: Waarom is het belangrijk?

Car detailing is een grondige reiniging en verzorging van zowel de binnen- als buitenkant van een voertuig. Het doel is om de auto er weer als nieuw uit te laten zien, en te beschermen tegen toekomstige schade.

Er zijn twee soorten car detailing, exterieur detailing en interieur detailing. Bij exterieur detailing, wordt de buitenkant van de auto gereinigd, gepolijst en beschermd. Dit omvat het wassen van de carrosserie, het verwijderen van krassen, het polijsten van de lak, en het beschermen van de lak tegen UV-straling en vuil.

Interieur detailing richt zich op het reinigen en verzorgen van het interieur van de auto. Denk bijvoorbeeld aan het stofzuigen en reinigen van de bekleding en tapijten, het reinigen van het dashboard, deurpanelen, ramen, en het verwijderen van vlekken en geuren. 

Lees hier wat de beste manier is om zelf je interieur te reinigen > 

De stappen voor een gedetailleerde wasbeurt variëren afhankelijk van de toestand van de auto. Vaak begint een detailer met het verwijderen van het grootste deel van het vuil en stof, daarna wordt een speciaal schoonmaakmiddel gebruikt om de carrosserie of het interieur te reinigen. Vervolgens polijst hij de lak of behandelt hij het interieur met beschermende producten. Soms zijn er speciale technieken nodig zoals machines om te polijsten of kleurherstel-/beschermingsbehandelingen.

Car detailing vereist specifieke gereedschappen en producten, zoals microvezeldoeken, wasborstels, polijstmachines, en speciale reinigings- en beschermingsproducten. Het is belangrijk om te weten welke producten geschikt zijn voor je auto, om schade te voorkomen.

Je auto professioneel laten detailen? Dan raden we Ride And Shine Detailing aan!

Onderhoud en bescherming: Hoe je je auto er langer als nieuw uit kan laten zien.

Na een gedetailleerde wasbeurt, is het belangrijk om de auto regelmatig te wassen en te beschermen, om de glans en bescherming te behouden. Dit helpt om je auto er langer als nieuw uit te laten zien. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je auto er langer als nieuw uit blijft zien na een detailingbeurt:

  1. Regelmatig wassen: Het is belangrijk om je auto regelmatig te wassen, vooral als hij vaak wordt gebruikt en in contact komt met vuil, stof en andere verontreinigingen. Gebruik een milde autoshampoo en was de auto met de hand of met een zachte wisser.
  2. Beschermen tegen UV-straling: De zon kan schade toebrengen aan de lak van je auto, waardoor deze kan verkleuren en beschadigen. Gebruik een product met UV-bescherming om de lak te beschermen tegen de zon en om de glans te behouden.
  3. Onderhouden van het interieur: Het interieur van je auto kan snel vies worden, dus het is belangrijk om het regelmatig te reinigen. Stofzuig de bekleding en tapijten, reinig het dashboard, deurpanelen, ramen en verwijder vlekken en geuren.
  4. Onderhoud van de banden: Banden kunnen snel hun glans verliezen, maar met een speciale bandenreiniger kan de glans weer worden hersteld.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je auto er langer als nieuw uit blijft zien na een detailingbeurt. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen, in plaats van te wachten tot er problemen zijn. Een goed onderhouden auto zal niet alleen er beter uitzien, maar ook een betere waarde behouden en minder snel problemen geven.

Volgend blog

Veel van de producten die we je hier aanraden kunnen ook gebruikt worden voor het schoonmaken van je auto zonder detailingbeurt. We raden ook zeker aan om dit te doen! Neem dan ook gerust een kijkje in onze detailing webshop of neem contact op als je meer vragen hebt! Binnenkort zullen we een blog posten over hoe je het best de binnenkant van je auto ramen kunt wassen. Mis deze niet door je aan te melden!

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!