Horizontaal logo van Aensõ

Hoe kan ik het best mijn velgen reinigen?

Een sterk geconcentreerde wielreiniger die ijzerafzetting zoals remstof verwijderd en paars wordt. Op deze afbeelding wordt dat gedaan op een Lamborghini

Menu:

Hoe kan ik het best…
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Volgend blog

Deel dit op:

Menu:

Hoe kan ik het best…
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Volgend blog

Deel dit op:

Hoe kan ik het best mijn velgen reinigen?

Velgen zijn een belangrijk onderdeel van je auto en krijgen vaak veel vuil en brake dust te verduren. Het is belangrijk om je velgen regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat ze er netjes uitzien en om te voorkomen dat het vuil zich vastzet op het oppervlak. Velgen reinigen kan een tijdrovende klus zijn, maar het is de moeite waard om ze goed schoon te houden. Door je velgen regelmatig te reinigen, kun je ervoor zorgen dat ze langer meegaan en dat je auto er altijd verzorgd uitziet. Hieronder een stappenplan om je velgen professioneel te reinigen.

Vuil en aanslag wordt van de band verwijderd.

Stap 1: Goed nat maken

De eerste stap is het nat maken van de velgen. Doe dit met een spuitfles of tuinslang. Loszittend vuil kan namelijk op een poetsdoek zorgen voor krassen. Dit zal het vuil helpen los te weken en het reinigen van de velgen makkelijker maken. Hiermee haal je het meeste, grove vuil al van de velgen af.

Bekijk onze shop

Stap 2: Remstof verwijderen

Remstof (grijszwarte stof die zich aan de wielen van een voertuig bedekt) hecht zich aan het oppervlak van de velg. Deze remstof verwijderen is lastig met autoshampoo te doen. Om deze remstof te verwijderen gebruik je de Aensõ velgenreiniger. Spuit de velgenreiniger gelijkmatig op de velg en laat deze een paar minuten werken. Aan de hoeveelheid paarse aanslag op je velgen kun je zien hoeveel remstof er op je velgen zat. Dit zal na enken minuten vormgeven. In de meeste gevallen sta je versteld van de hoeveelheid remstof!

Stap 3: Handwerk

Zodra de velgenreiniger enkele minuten is ingetrokken is het tijd om met een velgenborstel, washandschoen en kleine borsteltjes aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat je de binnenkant van de velg ook schoonmaakt door alle randjes en kiertjes goed mee te nemen!

Aensõ One pure shampoo boven water gehouden tijdens de two bucket method

Stap 4: Spoelen, spoelen en nog eens spoelen

Spoel na het schoonmaken de velgen grondig schoon met water. Gebruik indien nodig een hogedrukspuit om het vuil en de brake dust volledig te verwijderen. Laat ze niet te lang in de lucht drogen, maar gebruik een droogdoek om vlekken te voorkomen.

Stap 5: Beschermen

Tot slot kan je ervoor kiezen om je velgen te beschermen met een waxlaag of coating. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat je velgen makkelijker schoon te maken zijn in de toekomst. Velgen hebben veel te voorduren, ga niet uit van een lange levensduur van de wax op dergelijke elementen van de auto. Een keramische coating houdt het langer vol, maar slijt sneller dan op de lak van de auto. 

Volgend Blog

Hopelijk begrijp je nu beter hoe je je velgen kunt reinigen. Als je liever een filmpje hebt over hoe dit in elkaar zit is dit filmpje aan te raden. Laat het reinigen van velgen wel over aan een professional als je zelf geen vertrouwen in je kunnen hebt! Verder kun je met de velgenreiniger van Aensõ die je kunt kopen, je velgen op een professionele manier reinigen. Binnenkort zullen we een blog posten over hoe je je autobekleding het best kunt reinigen. Blijf op de hoogte door je aan te melden!

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!