Horizontaal logo van Aensõ

Buzz Off! Insecten op je auto verwijderen

Deze Porsche wordt schoongemaakt en gereinigd. Je zult geen insectensporen meer zien nadat dit klaar is!

Menu:

How to guide
Insectenverwijderaar zelf..
Professionele autowasbeurt
Insectenreiniger 
Insectenreiniger Aensõ
Volgend blog

Deel dit op:

Menu:

How to guide
Insectenverwijderaar zelf..
Professionele autowasbeurt
Insectenreiniger 
Insectenreiniger Aensõ
Volgend blog

Deel dit op:

How to guide: Alles over het verwijderen van die vervellende insecten op je auto!

Stel je voor: Het is mooi weer en je gaat een lekker stukje rijden. Met de zon in je rug scheur je de snelweg op. Een uurtje later parkeer je de auto weer voor je huis, stap je uit en zie je allemaal vliegjes op je bumper en voorruit! Hoe ga je die er af krijgen? Insecten op je bumper en voorruit is een vervelend probleem, vooral als ze moeilijk te verwijderen zijn. In dit blog leggen we je uit hoe je het best en veiligst deze insecten kunt verwijderen.

Waarom is het belangrijk om insectenresten van je auto te verwijderen?

Maar eerst, waarom moet je precies insecten verwijderen van je auto? Kun je ze er niet gewoon op laten zitten. Je hebt er toch geen last van. We geven vier redenen waarom je zo snel mogelijk de insectenresten van je auto moet verwijderen:

 1. Insectenresten kunnen de lak van je auto beschadigen. Als de resten op de lak blijven liggen, kunnen ze een vlek of beschadiging veroorzaken.
 2. Insectenresten kunnen de ruitenwissers van je auto verstoppen. Als de wissers verstopt zijn, werken ze minder goed en kunnen ze zelfs beschadigen.
 3. Insectenresten zien er niet netjes uit. Als je je auto schoonmaakt, zal het er beter uitzien als je ook de insectenresten verwijdert.
 4. Insectenresten kunnen na verloop van tijd gaan stinken. Als de resten op de lak blijven liggen, kunnen ze gaan rotten en een vieze geur verspreiden.

Het is daarom verstandig om insectenresten regelmatig van je auto te verwijderen, zodat je voorkomt dat ze beschadigingen veroorzaken of vieze geurtjes verspreiden.

Welke methoden zijn er om insectenresten te verwijderen?

Nu we er over uit zijn dat die insecten zo snel mogelijk verwijderd moeten worden, de vraag: Hoe moet ik deze insecten dan precies van mijn auto verwijderen? Of welke methoden zijn hiervoor? Er zijn enkele manieren om insectenresten van je auto te verwijderen, namelijk:

 1. Zelf met een vochtige doek of spons de resten wegvegen. 
 2. Gebruik een professionele autowasbeurt. 
 3. Gebruik een hogedrukreiniger.  
 4. Gebruik van een speciale insectenreiniger. 

We leggen ze hieronder allemaal uit.

Insectenverwijderaar zelf maken

De makkelijkste manier is om het zo snel mogelijk te verwijderen met middelen die je al in huis hebt. Zelf dus een insectenverwijderaar maken! Dit kun je al doen door het volgende stappenplan te volgen: 

 1. Maak de lak van de auto vochtig met lauw water. Dit kan met een spuitfles of met een doek of spons die je in lauw water hebt gedrenkt.
 2. Gebruik een mild afwasmiddel om de resten te verwijderen. Spray het product op de insectenresten en laat het even inwerken volgens de aanwijzingen op het product.
 3. Wrijf de resten weg met een doek of spons. Gebruik een vochtige doek of spons om de resten weg te vegen. Maak de doek of spons af en toe nat met lauw water om de resten te verwijderen.
 4. Spoel de lak van de auto af met lauw water. Gebruik een spuitfles of een tuinslang om de lak af te spoelen. Zorg ervoor dat alle resten verwijderd zijn voordat je de auto afdroogt.
 5. Droog de lak van de auto af met een zachte doek. Gebruik een zachte, droge doek om de lak af te drogen. Vermijd het gebruik van een ruwe doek of een scherp voorwerp, omdat dit de lak kan beschadigen.

Probeer altijd om de lak van de auto te beschermen en te vermijden dat je te hard wrijft of te heet water gebruikt. Hierdoor kan de lak namelijk beschadigen. Als je twijfelt over hoe je de insectenresten het beste kunt verwijderen, raadpleeg dan een professionele autodetailer voor advies. 

Welke huismiddelen kun je gebruiken om insectenresten te verwijderen?

Maar welke middelen die je waarschijnlijk in huis zult hebben kun je dan gebruiken? Hieronder hebben we enkele opties gegeven van middelen die je waarschijnlijk in huis zult hebben. Weet je nog andere manieren middelen die goed werken? Laat het ons dan weten door het contactformulier in te vullen op de contactpagina!

 1. Witte azijn: Witte azijn is een effectief middel om insectenresten te verwijderen. Meng een beetje witte azijn met lauw water en gebruik een doek of spons om de resten weg te vegen.
 2. Cola: Cola kan helpen om insectenresten te verwijderen. Spray de cola op de insectenresten en laat het even inwerken. Gebruik vervolgens een doek of spons om de resten weg te vegen.
 3. Babyolie: Babyolie kan ook helpen om insectenresten los te maken van de lak van de auto. Spray de olie op de resten en laat het even inwerken. Gebruik vervolgens weer een doek of spons om de resten weg te vegen.
 4. Citroensap: Tot slot kan citroensap helpen om insectenresten te verwijderen. Meng een beetje citroensap met lauw water en gebruik weer een doek of spons om de resten weg te vegen.

In dit blog zijn nog meer manieren gevonden om insecten te verwijderen van je voorruit of bumper met spullen die je in huis zult hebben. Het nadeel van huismiddelen is wel dat het nooit zo effectief zal zijn als speciale insectenreinigers en dat je het risico loopt om je lak te beschadigen.

Voor-/ en nadelen van zelf insecten verwijderen van je auto

Hieronder hebben we de voordelen tegen de nadelen opgewogen van zelf insectenverwijderaar maken, zo kun je zelf besluiten wat de beste optie is om insecten van je auto te verwijderen. Als professionele detailers raden we wel aan om bewezen producten te gebruiken of dit over te laten aan professionals.

Voordelen:

 1. Het is goedkoper om zelf de insectenresten van je auto te verwijderen, in vergelijking met het laten doen door een professionele autodetailer.
 2. Je kunt de insectenresten op je eigen tijd verwijderen, zonder dat je afhankelijk bent van een afspraak bij een autodetailer.

Nadelen:

 1. Het kan tijdrovend zijn om de insectenresten zelf te verwijderen, vooral als je een grote hoeveelheid resten hebt.
 2. Als je niet voorzichtig bent, kun je de lak van de auto beschadigen of krassen veroorzaken.
 3. Als je niet over de juiste middelen of kennis beschikt, kan het moeilijk zijn om de insectenresten goed te verwijderen.

Gebruik een professionele autowasbeurt om insecten te verwijderen

Als je ervoor kiest om een professionele autowasbeurt te nemen om vliegen van de auto, voorruit, achterruit, motorkap of bumper te verwijderen, zal dit in de meeste gevallen een goed resultaat opleveren. Een professionele autodetailer heeft de juiste middelen en kennis om de insectenresten grondig te verwijderen zonder de lak van de auto te beschadigen.

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het gebruik van een professionele autowasbeurt om insecten op de auto te verwijderen:

 1. Het is duurder dan het zelf verwijderen van de insectenresten.
 2. Je moet een afspraak maken bij de autowas of detailer, wat betekent dat je misschien niet op het tijdstip kunt komen die het beste uitkomt.
 3. Sommige autowassers gebruiken chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Als je bezorgd bent over het milieu, kun je ervoor kiezen om een autowas te vinden die milieuvriendelijke producten gebruikt.

Overweeg daarom of het gebruik van een professionele autowasbeurt de moeite waard is voor jou. Als je twijfelt, kun je altijd een professionele autodetailer raadplegen voor advies. Als je besluit om met behulp van een professionele autowasbeurt de insecten te verwijderen raden we Ride And Shine Detailing aan. Dit is een ervaren detailer die auto’s behandeld over de hele wereld.

Gebruik een speciale insectenreiniger

Tot slot hebben we het gebruik van een speciale insectenreiniger. Wat is een insectenverwijderaar spray voor auto’s? Een insectenverwijderaar spray voor auto’s is een product dat bedoeld is om insecten te verwijderen die zich op het oppervlak van een auto hebben vastgezet, zoals op de voorruit of op het dak. Hieronder leggen we uit hoe deze spray in werking gaat en wat de voor-/ en nadelen zijn. 

Hoe werkt een insectenverwijderaar spray?

Een insectenverwijderaar spray voor auto’s werkt door bepaalde stoffen die helpen om insecten te verwijderen die zich op het oppervlak van een auto hebben vastgezet. Deze stoffen kunnen werken als een afweermiddel voor insecten of als een oplossing om de lijm te verbreken waarmee de insecten op het oppervlak van de auto zijn vastgekleefd. Sommige insectenverwijderaar sprays voor auto’s bevatten ook een reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen die door insecten zijn achtergelaten.

Om een insectenverwijderaar spray voor je auto te gebruiken, spuit je het product op het oppervlak waar de insecten zich bevinden. Laat het product enkele minuten inwerken en gebruik vervolgens een zachte doek of borstel om de insecten zachtjes te verwijderen. Spoel het oppervlak daarna af met water om het product te verwijderen en eventuele resten van de insecten. Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een insectenverwijderaar spray voor je auto en de instructies op het etiket goed te volgen.

Voor-/ en nadelen van een insectenverwijderaar spray

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een insectenverwijderaar spray voor auto’s:

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken: Insectenverwijderaar spray is gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen maar de spray op het aangetaste gebied te spuiten en het met een doek af te nemen.
 • Effectief: Insectenverwijderaar spray kan effectief zijn in het verwijderen van insectenresten van het voertuig.
 • Beschadigt de lak niet: Insectenverwijderaar spray is meestal speciaal ontworpen om de lak van het voertuig niet te beschadigen.
 • Gemakkelijk verkrijgbaar: Insectenverwijderaar spray is gemakkelijk verkrijgbaar.

Nadelen:

 • Kan duur zijn: Sommige insectenverwijderaar sprays kunnen relatief duur zijn in vergelijking met andere methoden om insectenresten te verwijderen.
 • Mogelijk niet effectief bij hardnekkige vlekken: In uitzonderlijke gevallen kan insectenverwijderaar spray niet effectief zijn bij hardnekkige vlekken van insectenresten. In deze gevallen kan het nodig zijn om andere methoden te gebruiken, zoals het gebruik van een speciale schraper of het schoonmaken met behulp van een sterk reinigingsmiddel.
 • Kan schadelijk zijn voor planten en dieren: Insectenverwijderaar spray kan schadelijk zijn voor planten en dieren als het per ongeluk op deze oppervlakken terechtkomt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de spray alleen op het voertuig wordt gebruikt en om te voorkomen dat het op andere oppervlakken terechtkomt.
 • Kan schadelijk zijn voor mensen met een gevoelige huid: Sommige insectenverwijderaar sprays bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen met een gevoelige huid. 

De insectenverwijderaar spray van Aensõ

Als je insecten van je auto gaat verwijderen met een insectenverwijderaar raden wij Aensõ aan. Er zijn verschillende redenen waarom de insectenremover van Aensõ zo goed is.

Ten eerste is het product efficiënt en zal het ervoor zorgen dat insectenresten snel en gemakkelijk verwijderd kunnen worden van je auto. Dit is vooral handig als je last hebt van ingebrande insectenresten die moeilijk weg te vegen zijn.

Daarnaast is de insectenremover van Aensõ gemakkelijk te gebruiken. Het product is op een sprayflacon verpakt, zodat je het gemakkelijk op de aangetaste plekken kunt aanbrengen. Je hoeft alleen maar de flacon te schudden en het product op de plekken te spuiten waar insectenresten zijn. Laat het product enkele minuten intrekken en veeg daarna de resten weg met een doek of een spons.

Een andere reden waarom de insectenremover van Aensõ zo goed is, is omdat het de lak van je auto niet zal beschadigen. Sommige producten kunnen de lak van je auto aantasten, waardoor het er onverzorgd uit kan zien. De insectenremover van Aensõ is speciaal gemaakt om insectenresten te verwijderen zonder dat het de lak van je auto beschadigt.

Tot slot is de insectenremover van Aensõ ook regelmatig te gebruiken om ervoor te zorgen dat je auto er netjes uitziet. We zouden zelf zover gaan dat we de Aensõ insectenverwijderaar de beste insectenverwijderaar voor je auto zouden noemen! Het is efficiënt, gemakkelijk te gebruiken, zal de lak van je auto niet beschadigen en is regelmatig te gebruiken om ervoor te zorgen dat je auto er altijd netjes uitziet.

Hoe werkt Aensõ insectenverwijderaar?

Het gebruik van Aensõ insectenremover is eenvoudig en kun je helpen om snel en gemakkelijk insectenresten te verwijderen van je auto. Hieronder vind je een stappenplan voor het gebruik van de insectenremover:

 1. Maak de aangetaste plekken op je auto vochtig met lauw water. Dit kun je doen met een doek of een spons.
 2. Spray de insectenremover van Aensõ op de aangetaste plekken. Laat het product enkele minuten intrekken.
 3. Veeg de insectenresten weg met een doek of een spons. Gebruik indien nodig een borstel of een schuurspons om ingebrande insectenresten los te schrapen.
 4. Maak de auto goed droog met een schone doek om strepen te voorkomen.

De insectenverwijderaar van Aensõ kun je ook gebruiken om vogelpoep van je auto te wassen, vliegen en muggen van de achteruit te verwijderen, insecten van de autolak te verwijderen, vliegenstront van of op de auto te verwijderen.

Gebruik de insectenremover van Aensõ regelmatig om ervoor te zorgen dat je auto er altijd netjes uitziet, zelfs als er insecten op zitten. Dit product is efficiënt en zal de lak van je auto niet beschadigen. Het is gemakkelijk te gebruiken en zal ervoor zorgen dat je auto weer als nieuw uitziet.

Conclusie

Hopelijk weet je na dit blog hoe je vliegen/ insecten  van je auto gaat verwijderen. Of dit met de producten van Aensõ is of niet, als je nog vragen, opmerking of een andere ingevingen hebt na het lezen van dit blog kun je gerust mailen naar klantenservice@aenso.nl of contact opnemen via het contactformulier op de contactpagina. Lees ook het blog over “Hoe kan ik het best mijn velgen reinigen?“, bekijk alle blogs of meld je aan en mis geen enkel blog!

 

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!