Horizontaal logo van Aensõ

Info hub

Mede-Eigenaar Jouri kijkt naar de glans op een schone auto.

Wat is Car Detailing?

Car detailing is een grondige reiniging en verzorging van je auto, waarbij zowel het interieur als het exterieur wordt schoongemaakt en gepolijst. Het doel van Car detailing is om de auto in topconditie te brengen en te behouden. We vertellen je in dit blog alles dat je moet weten over detailing!

Reinigingsproduct zonder wax, siliconen of glijmiddelen

Buzz Off! Insecten op je auto verwijderen

De aanwezigheid van insecten op je auto kan niet alleen vervelend zijn, maar ook schade aan de lak veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om insecten te verwijderen van je auto zonder de lak te beschadigen. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de oplossing geschikt is voor het type lak van je auto en om de oplossing niet te lang op het oppervlak te laten zitten om schade te voorkomen. In dit blog lees je alles over hoe je insecten kunt verwijderen van je auto, dus lees snel verder om een echte thuis detailer te worden!

Een sterk geconcentreerde wielreiniger die ijzerafzetting zoals remstof verwijderd en paars wordt. Op deze afbeelding wordt dat gedaan op een Lamborghini

Hoe kan ik het best mijn velgen reinigen?

Velgen zijn een belangrijk onderdeel van je auto en krijgen vaak veel vuil en brake dust te verduren. Het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat ze er netjes uitzien en om te voorkomen dat het vuil zich vastzet op het oppervlak. Velgen reinigen kan een tijdrovende klus zijn, maar het is de moeite waard om ze goed schoon te houden. Door je velgen regelmatig te reinigen, kun je ervoor zorgen dat ze langer meegaan en dat je auto er altijd verzorgd uitziet. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je velgen grondig te reinigen.

Een interieur detailings product die kan worden gebruikt om het interieur van motorvoertuigen in één stap te reinigen en te beschermen.

Wat is de beste manier om zelf je auto interieur te reinigen?​

Het interieur van je auto kan snel vies worden, vooral als je veel tijd in de auto doorbrengt of als je regelmatig kinderen of huisdieren meeneemt. Het is daarom belangrijk dat je het interieur van je auto regelmatig schoonmaakt. Zo blijft het er netjes uitzien en blijft de luchtkwaliteit in de auto goed. Bovendien kan het regelmatig schoonmaken van het interieur van je auto ook helpen om de waarde van je auto te behouden. Er zijn enkele stappen die je kunt volgen om het interieur van je auto efficiënt en grondig te reinigen en wij leggen ze in dit blog allemaal uit.

Vormt een beschermende laag met een houdbaarheid van enkele weken. Het kan worden aangebracht op alle gangbare oppervlakken aan de buitenkant van een voertuig – lak, glas, kunststof en rubber.

Auto wassen in de zon

Hoewel de zon ervoor kan zorgen dat jouw auto extra straalt, kan de zon ook flinke plekken achterlaten op en soms zelfs in je lak wanneer je jouw auto in de zon wast. Zoals je weet is het essentieel om de auto na het wassen goed af te drogen bij elke weersomstandigheden. Maar extra belangrijk is het om het sop en de waterdruppels niet op te laten drogen wanneer de zon schijnt. De zon versnelt dit proces enorm en dus vergt dit een andere aanpak wanneer jij met jouw twee emmers je best aan het doen bent om die auto perfect schoon te krijgen.

Een Lamborghini schoongemaakt met de detailing producten van Aensõ

Hoe was ik mijn auto het best?

Een schone auto ziet er niet alleen beter uit, het kan ook helpen om de waarde van je auto te behouden. Gelukkig is het wassen van je auto niet moeilijk en kun je dit gemakkelijk zelf doen. Het is wel belangrijk om de juiste technieken en materialen te gebruiken om beschadiging aan het lakwerk van je auto te voorkomen. Door je auto op de juiste manier te wassen, kun je ervoor zorgen dat hij er weer glanzend uitziet en in topconditie blijft. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je auto grondig te wassen en te laten stralen.

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!