Horizontaal logo van Aensõ

Hoe was ik mijn auto het best?

Aensõ Polaris voor een Lamborghini met schuim afbeelding 3

Menu:

Hoe was ik mijn auto het best?
Pre-wash
Two-bucket method
Handige producten
Drogen na het wassen
Volgend blog

Deel dit op:

Hoe was ik mijn auto het best?

De auto wassen begint in de meeste gevallen bij het exterieur van de auto. Dit komt mede doordat het exterieur van de auto ook vaker wordt gewassen dan het interieur. Bij het wassen van het exterieur van de auto worden echter wel de meeste fouten gemaakt. Deze fouten hebben in alle gevallen te maken met het achterlaten van lichte krassen in de lak of het laten inbranden van opgedroogde watervlekjes of andere substanties op de lak. Daarom leggen we je in dit blog uit wat de beste manier is om je auto te wassen. Op deze manier haal je het meeste uit jouw Aensõ producten, weet je waarmee je het best je auto kunt wassen (met welke producten je je auto kunt wassen).

Polaris SnowFoaw Gallon

Pre-wash vóórdat je de auto aanraakt

Voordat je de auto gaat wassen zit de lak altijd onder het vuil. Soms is dit duidelijk zichtbaar, en in andere gevallen zijn het juist de kleine, onzichtbare stofjes en vuiltjes die zo verraderlijk veel schade aan kunnen richten aan de lak. Om deze reden is het belangrijk dat je, voordat je de lak aanraakt, de auto zo schoon mogelijk spuit in de “pre-wash” fase.

Afspuiten is hierin de eerste stap. Spuit de auto af met de tuinslang op de krachtigste stand of indien mogelijk met de hogedrukspuit. Zorg ervoor dat het grove vuil van de auto is gespoten en ga daarna door naar de volgende stap!

De volgende stap is het inspuiten van de auto met de Aensõ Polaris Snowfoam (mogelijk in combinatie met de Aensõ Primeuse) om het overgebleven vuil van de auto los te laten weken. Dit kan je doen met een foam cannon voor op de hogedrukspuit, of met een hand cannon waarin je de Polaris Snowfoam van tevoren mengt met de gewenste verhouding. Laat de Aensõ Polaris Snowfoam 3-5 minuten inwerken waarna je de auto vervolgens weer afspuit. Op dit moment is de auto zo schoon mogelijk voordat je de auto met je microvezel washandschoen aanraakt en vuildeeltjes over de lak begint te boenen. Bekijk dit filmpje voor een visuele uitleg!

Bekijk onze shop

"Two bucket Method" | Wassen zonder krassen

Hoewel na de pre-wash de hoeveelheid vuil is geminimaliseerd zit er, zodra het handwas proces begint, nog steeds vuil op de auto. Om te voorkomen dat dit vuil grote schade aanricht aan de lak is het gebruik van twee emmers essentieel. Vul de ene emmer met Aensõ One of Aensõ Halo Hydrophobic autoshampoo en de ander met water. De bedoeling bij de “Two Bucket Method” is dat de washandschoen bij elk paneel op z’n minst eenmaal wordt uitgespoeld in de emmer met water voordat deze vervolgens in de emmer met sop wordt gedoopt voor het volgende paneel. Aan het einde van de wasbeurt zul je zien dat de wateremmer met zwart water is gevuld en dat het sop gedurende het wasproces schoon is gebleven. Op deze manier minimaliseer je het vuil dat in de washandschoen zit en voorkom je lichte krassen “Swirls” in de lak! Nu ben je je auto goed aan het wassen! Nog niet helemaal duidelijk hoe je met de Two-Bucket method goed je auto kunt wassen? Bekijk dan dit filmpje waarin in 60 seconde wordt uitgelegd hoe je deze techniek kunt toepassen.

Handige producten

Gedurende het wasproces kom je geregeld plekjes tegen die je niet (gemakkelijk) verwijdert krijgt. Denk hierbij aan opgedroogde dode insecten, hars en pekel. Wanneer je in dit geval hard gaat boenen veroorzaak je op deze plek gemakkelijk lichte krassen in de lak. Om deze reden is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om deze vlekken los te weken voordat je begint met boenen. Denk hierbij aan de Aensõ Primeuse Degreaser of de Aensõ Animãte Insect Remover. Deze producten maken het gemakkelijker om dergelijke vlekken te verwijderen en zorgen ervoor dat u niet hoeft te boenen. Mogelijk is dat de genoemde plekken al zijn ingebrand door felle zon en veel Uv-straling. In dergelijke gevallen is het belangrijk dat u op het juiste moment stopt en de auto bij een professionele detailer langsbrengt voor een behandeling.

Aensõ One pure shampoo boven water gehouden tijdens de two bucket method

Drogen na het wassen

Wanneer het wasproces klaar is en de auto in zijn geheel is gewassen is het van belang dat de auto wordt gedroogd voordat er overgegaan wordt naar het interieur. Omdat kraanwater diverse mineralen en een hoger PH waarde bevat laat kraanwater, in tegenstelling tot regenwater, snel opgedroogde watervlekken achter. Deze vlekken branden vervolgens gemakkelijk in de lak wanneer de zon de kans krijgt om een tijdje op de auto te schijnen. Om deze reden is het van belang dat de auto wordt gedroogd met microvezel droogdoeken. Bespaar jezelf de problemen en volg dit advies op!

Volgend Blog

Hopelijk begrijp je nu met wat je je auto het best kan wassen, wat de beste manier is om je auto te wassen en hoe vaak je het best je auto kunt wassen. In het volgende blog zullen we uitleggen hoe je het best je interieur kunt reinigen. Mis deze niet door je aan te melden voor tips, tricks en updates! Wordt een échte thuis detailer met Aensõ!

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!