Horizontaal logo van Aensõ

Auto wassen in de zon | veelgemaakte fouten

Auto wassen in de zon

Menu:

Het effect van de zon
Tips
Wanneer het tóch fout gaat…
Volgend blog

Deel dit op:

Het effect van de zon op je wasbeurt

Je auto wassen lijkt een klusje voor je buurjongen wanneer hij komt vragen om een heitje voor karweitje. Echter is het goed wassen van jouw auto nog helemaal niet zo gemakkelijk. In onze blogs leren wij jou alle in’s en out’s over het wassen van jouw auto, welke producten je waarvoor gebruikt en nog veel meer. In dit blog gaan wij in op het onderwerp: “auto wassen in de zon”.

Hoewel de zon ervoor kan zorgen dat jouw auto extra straalt, kan de zon ook flinke plekken achterlaten op en soms zelfs in je lak wanneer je jouw auto in de zon wast. Zoals je weet is het essentieel om de auto na het wassen goed af te drogen bij elke weersomstandigheden. Maar extra belangrijk is het om het sop en de waterdruppels niet op te laten drogen wanneer de zon schijnt. De zon versnelt dit proces enorm en dus vergt dit een andere aanpak wanneer jij met jouw twee emmers je best aan het doen bent om die auto perfect schoon te krijgen.

Tips voor jouw zonnige wasbeurt

Hieronder zetten wij enkele tips om een rij om jou te helpen de wasbeurt sneller te laten verlopen en de kans op opgedroogde waterplekken te verkleinen. Ook vertellen wij je wat je kunt doen als er opgedroogde plekken op je lak zitten na het afdrogen, maar hierover straks meer! Onze tips: 

– zorg ervoor dat je 2 wasemmers, je autoshampoo en andere autoreinigingsproducten klaarstaan voordat je begint.
– wacht niet te lang tussen de wasprocessen (pre-wash, afspoelen, handwas, afspoelen)
– deel de handwas op in twee keer. Was dus de ene helft, spoel dan de gehele auto nogmaals af voordat je de andere kant doet. 
– droog direct na de handwas de auto in zijn geheel met 2 microvezel drooghandoeken af.
– was daarna pas de velgen individueel

Bekijk onze shop

Wanneer het tóch fout gaat...

Nu je de gehele auto op deze manier gewassen hebt is de kans op opgedroogd sop of opgedroogde waterdruppels nihil, maar wat als die ene kennis belde terwijl je aan het wassen was en ze er nu wél zitten? Probeer eerst de auto op deze plekjes weer nat te maken en deze daarna met een microvezel handdoek af te nemen. Lukt dit niet en blijven de opgedroogde plekjes zitten? Probeer dan je auto opnieuw met de hand en een klein beetje autoshampoo te wassen. 

Het laatste redmiddel is een polijstbehandeling. Maar !!LET OP!! laat dit altijd door een professional uitvoeren, aangezien iemand zonder kennis de lak alleen maar meer schade aan kan doen dan dat er nu zit!

Volgend blog

Wij hopen dat je iets aan dit blog hebt gehad en dat wij jou met deze tips een hoop gedoe kunnen besparen. Blijf op de hoogte van onze blogs voor meer handige tips om het wassen van jouw auto makkelijker en daarmee ook leuker te maken. Wordt een échte thuisdetailer met Aensõ!

Wil jij weten hoe je op de juiste manier je auto kunt schoonmaken?

Meld je dan aan en mis geen enkel blog!

Serge Langendoen in een auto

We zullen nog meer blogs posten over de Pre-wash, de two-bucket-method, over hoe je je auto wast in de zon, hoe je deze beschermt en nog veel meer!